topbannerpanda2018

 

 

 

" BYGGESTENE "SOM Vi BEHØVER.

Kroppen kan få en masse forskellige genèr, når den mangler byggestene fra sunde olier. Så det er en god investering for livskvaliteten, enten at spise fed fisk et par gange om ugen og få olier fra planter og nødder. Og da det kan være svært at få dækket det daglige behov gennem kosten, at suplerer kosten med enten olie eller olie kapsler.

Man kan købe fiskeolie (omega 3) alene, og man kan købe kapsler/olie der indeholder en kombination af omega 3,6 og 9.

Genèr ved mangel af de sunde fedstoffer kan for eksempel være depression, dårlig fordøjelse, begrænset koncentrationsevne for børn, (ingen godkendte forsøg med voksne), tør hovedbund og hud.

En anden utrolig vigtig byggesten er solskinsvitaminet, D-vitaminet. Solskinsvitaminet er ikke et "rigtigt" vitamin, men mere er en slags grundbyggeklods til hormonerne. Byggeklodser til det hormonelle system, er vigtige for at kroppens kommunikationssystem kan fungere optimalt. I de dage vi ikke er ude i solen med nøgne arme og ben, i mindst en ½ time dagligt, er det en god ide at supplerer kosten med D-vitamin.

D-vitamin kan købes som dråber eller kapsler (med eller uden kalk), men husk at for at D-vitaminet kan optages i kroppen, skal der være kalk, magnesium og lidt olie tilstede.

Dossis; er du gennemsnitlig i alder, vægt og ikke tildækket, så skal du have mindst 75 mikrogram dagligt, er du ældre, har du infektioner/kræft, hjerte/kredsløbsproblemer, led og muskelproblemer/smerter, stofskifteproblemer, allergi, hormonelle problemer (herunder fertilitets problem/barnløshed), så kan du have gavn af, i en periode at tage en højre dosis, ved cancer op til 200 mikrogram dagligt.

Efter de mange forsøg man har lavet de senere år, har man endnu ikke fundet en giftig/skadelig dosis. 
Før man begyndte at lave forsøg med D-vitaminet, troede man at den var den 7,5 mikrogram dagligt. Dette er måske en medvirkende årsag til, at over halvdelen (p.t. over 70%) af Danmarks befolkning, mangler denne uhyre vigtige byggeklods. 
Se evt. Radiodoktoren Carsten Vagn Hansens siet; D3-vitamin og muskel- og knoglesmerter, og evt. www.videnskab.dk, skriv D-vitamin i søgefeltet, det er interessant læsning.